Skip to main content

Wat en waarom: SSL certificatie

Lamp Kennisbank
Wat en waarom: SSL certificatie

Wat en waarom: SSL certificatie

Steeds vaker wordt er privacy gevoelige informatie verstuurd via websites. Denk aan inloggegevens, contactformulieren en formulieren die gedownload worden. Met een SSL certificaat kunt u dit beter beveiligen. Miljoenen websites gebruiken al een SSL certificatie om de internetverbinding te beveiligen. Deze websites herken je aan het slotje en de https:// (i.p.v. http://). Voor een SSL verbinding is een SSL certificaat nodig.

Wat is een SSL certificaat?

SSL staat voor Secure Socket Layer. Dit certificaat zorgt voor een beveiligde verbinding tussen een webserver en de browser waarin iemand uw website bezoekt. De datastroom tussen de website en degene die het bezoekt is niet leesbaar voor anderen. Alle informatie die men naar een website verstuurt of downloadt wordt op deze manier veilig verzonden.

Waarom een SSL certificaat?

In de wet Bescherming Persoonsgegevens staat dat het verplicht is het versturen van persoonsgegevens via internet te beveiligen. Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) raadt aan om gebruik te maken van een SSL certificaat. Als op uw website een contactformulier staat verzamelt u al persoonsgegevens (naam, e-mail adres, ev. telefoonnummer), deze gegevens moeten tijdens het verzenden beveiligd worden. Ook bijvoorbeeld bij een schoolapp waar ouders in kunnen loggen om gebruik te maken van pushberichten is het belangrijk dat de inloggegevens veilig verstuurd worden!

Voordelen SSL certificaat:

  • ​Het geeft vertrouwen. Bezoekers zien de https en het slotje en weten dat de verbinding beveiligd is.
  • Een hogere ranking bij Google. Uw website komt met certificaat hoger in de zoekresultaten te staan als men zoekt via Google.
  • Voldoen aan wet Bescherming Persoonsgegevens (voor het stukje internetverkeer..).

Uiteraard kunnen wij een SSL certificaat aanvragen voor uw website! Neem contact op voor meer informatie of als u een SSL certificaat aan wilt vragen.