Skip to main content

Alles wat je moet weten over bewegend leren

Active Floor Illustration
Wat is bewegend leren?

Wat is bewegend leren?

Bewegend leren is een nieuwe innovatieve manier van leren die traditioneel leren transformeert door fysieke activiteit te integreren in het leerproces. Het combineert de lesstof met beweging om de betrokkenheid en het leren van leerlingen op een onbewuste en speelse manier te stimuleren.

Waarom is bewegend leren belangrijk?

In de tijd waarin wij leven verandert/verbeterd de technologie constant. Zo is in het bedrijfsleven veel verandering te zien met 25 jaar geleden maar waarom wordt er op scholen dan nog vaak op een traditionele manier les gegeven en niet meegegaan met de technologie.

Nederlandse kinderen bewegen steeds minder, volgens het Nederlandse Jeugd instituut voldeed maar 58% van alle kinderen tussen de 4 en 12 jaar aan de beweegrichtlijn.  Een van de oorzaken hiervan is dat gamen steeds populairder wordt volgens het NJI, dus waarom combineren we gamen en leren niet. Met behulp van de interactieve ActiveFloor vloeren is dit mogelijk, leraren kunnen zo lesstof koppelen aan games waardoor de kinderen gestimuleerd worden op een leuke en actieve manier te leren.

Met de groeiende bezorgdheid over het minder bewegen van kinderen en de noodzaak om leren leuk en boeiend te maken, biedt bewegend leren met behulp van de ActiveFloor interactieve vloeren een oplossing door actieve participatie te bevorderen en de algehele leerresultaten te verbeteren.

op een bewegende manier leren

In de tijd waarin wij leven verandert/verbeterd de technologie constant. Zo is in het bedrijfsleven veel verandering te zien met 25 jaar geleden maar waarom wordt er op scholen dan nog vaak op een traditionele manier les gegeven en niet meegegaan met de technologie.

Nederlandse kinderen bewegen steeds minder, volgens het Nederlandse Jeugd instituut voldeed maar 58% van alle kinderen tussen de 4 en 12 jaar aan de beweegrichtlijn.  Een van de oorzaken hiervan is dat gamen steeds populairder wordt volgens het NJI, dus waarom combineren we gamen en leren niet. Met behulp van de interactieve ActiveFloor vloeren is dit mogelijk, leraren kunnen zo lesstof koppelen aan games waardoor de kinderen gestimuleerd worden op een leuke en actieve manier te leren.

Met de groeiende bezorgdheid over het minder bewegen van kinderen en de noodzaak om leren leuk en boeiend te maken, biedt bewegend leren met behulp van de ActiveFloor interactieve vloeren een oplossing door actieve participatie te bevorderen en de algehele leerresultaten te verbeteren.

Waarom is Bewegend Leren zo Effectief?

Bewegend leren is buitengewoon effectief vanwege verschillende redenen. Ten eerste stimuleert het de cognitieve functies van leerlingen door het creëren van een omgeving die leren en beweging combineert. Dit bevordert de hersenactiviteit en verbetert de concentratie, wat resulteert in een verhoogde leerprestatie. Bovendien draagt bewegend leren bij aan een positieve leeromgeving, waarin leerlingen worden aangemoedigd om actief deel te nemen en te communiceren met hun mede leerlingen, wat sociale vaardigheden en samenwerking bevordert.
BewegendLeren SPORTsWall

Voordelen van bewegend leren:

 • Betere concentratie

  Regelmatig op een actieve manier leren helpen kinderen alert te blijven en verbeteren hun vermogen om zich te concentreren. Door even te bewegen kunnen kinderen fris blijven en beter gericht blijven op hun werk.

 • Leerstof beter opnemen

  Het betrekken van zowel de hersenen als het lichaam tijdens het leerproces bevordert de aanmaak van nieuwe hersencellen en verbindingen tussen cellen in het kinderbrein. Dit resulteert in een betere opname van nieuwe informatie en helpt bij het versterken van verbindingen, waardoor de leerstof beter opgenomen wordt in het lange termijn geheugen van leerlingen.

 • Motorische vaardigheden

  Bewegend leren ondersteunt de ontwikkeling van zowel grove als fijne motorische vaardigheden bij kinderen. Door te bewegen tijdens het leren worden de motorische vaardigheden gestimuleerd, wat essentieel is voor taken variërend van schrijven tot sportieve activiteiten.

 • Sociale vaardigheden

  Bewegend leren bevordert samenwerking en teamwerk, waardoor de sociale vaardigheden van kinderen worden verbeterd. Door interactieve activiteiten te doen met hun klasgenoten leren kinderen communiceren, samenwerken en problemen oplossen in een sociale context.

 • Verminderen van stress

  Fysieke activiteit staat bekend als een effectieve stressverlichter voor zowel kinderen als volwassenen. Bewegend leren biedt een gezonde uitlaatklep voor overtollige energie en helpt stress te verminderen, wat resulteert in een meer ontspannen en positieve leeromgeving

  Bewegend leren met Interactieve Vloeren

   Interactieve vloeren vormen een integraal onderdeel van bewegend leren, waardoor scholen de voordelen van deze innovatieve manier van lesgeven volledig kunnen benutten. Bij ICT voor School bieden we interactieve ActiveFloor vloeren die zijn ontworpen om bewegend leren te ondersteunen en de leerervaring te verbeteren. Onze vloeren zijn voorzien van interactieve spellen en activiteiten die leerlingen uitdagen en motiveren om te bewegen en tegelijkertijd te leren.

  Dompel uw leerlingen onder in een wereld van actief leren met bewegend leren en interactieve ActiveFloor vloeren van ICT voor School. Onze oplossingen zijn niet alleen effectief, maar ook leuk en uitdagend voor leerlingen van alle leeftijden. Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over hoe onze oplossingen uw school kunnen transformeren.

  Bewegend leren is een krachtige manier van lesgeven die de traditionele manier van leren verandert door fysieke activiteit te integreren in het leerproces. Het stimuleert de betrokkenheid en het leren van leerlingen op een interactieve en dynamische manier, wat resulteert in verbeterde leerprestaties en sociale vaardigheden. Met behulp van interactieve ActiveFloor vloeren kunnen scholen deze benadering volledig omarmen en de leerervaring van hun leerlingen transformeren. Kies voor bewegend leren en geef uw leerlingen de kans om te leren en te groeien op een leuke en actieve manier.

  Ons ruime aanbod

  • Pro 3

   ONE

   De ActiveFloor ONE is de meest ideale oplossing voor de kleuterklas, de peuterspeelzaal en de kinderdagopvang.

  • Pro 3

   PRO3

   De ActiveFloor PRO3 is de meest ideale oplossing voor het basisonderwijs en de buitenschoolse opvang. Geschikt voor kinderen t/m 12 jaar.
  • Pro 3

   MAX3

   De ActiveFloor MAX3 is het topmodel en de meest ideale oplossing bij voortgezet, middelbaar en hoger onderwijs. Geschikt voor alle leeftijden.
  • MobilMax

   Mobile Max

   Deze uitvoering is verplaatsbaar en in alle ruimtes inzetbaar. Schuif de Mobile Max voor een tafel en maak van deze ActiveFloor binnen een paar seconden een ActiveTable.

  • One

   SPORTsWall

   De SPORTsWall is de ActiveFloor op de muur en méér! Met eigen unieke sportieve games die een prachtige aanvulling geven op de beweegactiviteiten in de gymles.
  • One

   SPORTsWall Laser

   De SPORTsWall Laser is het grotere broertje van de SportsWall. De sterkere projector zorgt voor een grotere projectie met méér kleuren, méér contrastbereik.
  • One

   SPORTsWall Gym

   De SPORTsWall Gym is de ultieme SportsWall ervaring! De meest overweldigende geluids- en lichtervaring in de gymzaal!