Tel. 013 504 1888 | info@ictvoorschool.nl

Onlineklas

Dé online leeromgeving in een overzichtelijk portal

Persoonlijke digitale leeromgeving

Onlineklas is hét leerportaal om digitale lesstof te gebruiken. Geschikt voor jonge kinderen. Richt de leeromgeving helemaal naar eigen wens in!

Koppelen met basispoort

Koppel Onlineklas met Basispoort en ga aan de slag met lesstof van Malmberg en ThiemeMeulenhoff en andere uitgevers.

Single sign-on

Log maar één keer in op het portaal van Onlineklas. Daarna kun je alle lesstof en programma’s opstarten.

Online leeromgeving Onlineklas

Onlineklas is een digitale leer- en werkomgeving  voor het primair onderwijs. Een leeromgeving voor het benaderen van digitale lesstof en om als leerkracht zelf koppelingen te maken met systemen van derden zoals: Basispoort, YouTube video’s zonder reclame en projectbestanden. De leerkracht kan makkelijk voor een leerling een nieuw wachtwoord instellen en de manier van opstarten en inloggen bepalen.

Onlineklas is eenvoudig in gebruik, zeer geschikt voor jonge kinderen, heeft een heldere navigatiestructuur en biedt je als leerkracht de mogelijkheid om de leeromgeving in te richten zoals jij dat wilt.

Onlineklas is platform-onafhankelijk en werkt op alle tablets, laptops en pc’s! Alles komt samen in Onlineklas.

Vanuit Onlineklas alles opstarten

Dankzij Single Sign On hoef je maar één keer in te loggen voor al je systemen. Onlineklas legt automatisch slimme koppelingen met software en systemen van derden, zoals bijvoorbeeld Entree van Kennisnet, Basispoort of methodische software van educatieve uitgevers. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de bestaande veilige verbindingen, zodat de veiligheid gegarandeerd blijft. Bij Onlineklas staat gebruiksgemak voorop.

Je kunt zowel met je Microsoft als Google account inloggen. Kleuters kunnen inloggen met een pictogram en de hogere groepen met een pincode. Dit kan per groep ingesteld worden.

Koppeling met Basispoort

Onlineklas heeft een directe koppeling met Basispoort, waardoor de educatieve software van toonaangevende uitgevers, zoals bijvoorbeeld: Malmberg, Zwijsen, ThiemeMeulenhoff en Noordhoff direct kan worden benaderd.

Door in Basispoort Onlineklas als netwerkbeheerder aan te vinken, worden automatisch alle benodigde koppelingen en verbindingen gemaakt. Jij zet een vinkje en Onlineklas regelt de rest!

Zwijsen
Thieme
Malmberg
Noordhoff
Royal Jongbloed

Beveiligde verbinding conform het privacy convenant

We hebben in Nederland gelukkig erg strenge regels om de privacy van leerlingen en leerkrachten te waarborgen. De regels zijn opgesteld in een overkoepelend privacy convenant. Alle verbindingen die Onlineklas gebruikt, worden conform het privacy convenant gemaakt. Heel erg belangrijk voor de veiligheid en betrouwbaarheid van data-uitwisseling tussen verschillende systemen. Maar ook bijvoorbeeld het gebruik van avatars waarborgt de anonimiteit van leerlingen en leerkrachten.

Voordat Onlineklas gebruikt kan worden, moeten IP-adressen worden toegevoegd via de leerkrachtmodule. Zo is het alleen mogelijk om Onlineklas vanaf vooraf ingevoerde locaties te benaderen.

Zoekresultaten worden gefilterd op groeps- of leesniveau

Zoekresultaten in de zoekmachine van Onlineklas kunnen op verschillende manieren gefilterd worden. Zo is er natuurlijk de mogelijkheid om op bestandstype (foto, video of internet) te filteren, maar ook op leesniveau en groepsniveau. Zo worden alleen relevante zoekresultaten getoond. Daarnaast zorgt de zoekfunctie van Onlineklas ervoor dat kinderen niet op verkeerde websites terecht komen. Door de strenge zoekfilters worden er geen onderwerpen getoond die uitsluitend voor volwassenen bestemd zijn. Onlineklas toont alleen kindvriendelijke websites in de zoekresultaten.

Medewerkersportal

De Onlineklas portal is uitgebreid met een medewerkersportal. Even gebruiksvriendelijk, maar dan met een andere uitstraling.
De medewerkersportal van Onlineklas is een portal voor alle medewerkers binnen de organisatie/het bestuur.
Hierdoor is communicatie mogelijk tussen meerdere scholen op bestuursniveau.

Alle belangrijke informatie is te vinden op één plek die toegankelijk is voor elke medewerker. Verbeter de interne communicatie en bespaar tijd en kosten door snelle kennisdeling.

  • In één oogopslag zie je het laatste nieuws.
  • Je kunt kiezen om informatie te delen op schoolniveau of bestuursniveau. 
  • Je kunt vanuit de medewerkersportal alle in Basispoort gekoppelde software benaderen.
  • Microsoft 365 integratie: je kunt je e-mails openen vanuit de portal.
  • Je eigen agenda wordt getoond op de startpagina.
  • Onderling kunnen documenten gedeeld worden.

Geen producten in de lijst