• Workshop: Beginnen met
    Minecraft Education in de klas

Inleiding:
Minecraft Education

Minecraft Education edition is speciaal ontwikkeld voor gebruik in de klas. Dankzij de vele interessante functionaliteiten is het uitermate geschikt voor het basisonderwijs. Een game gebaseerd leerplatform dat creativiteit, samenwerking en probleemoplossing in een meeslepende digitale omgeving bevordert. Scholen in meer dan 115 landen gebruiken Minecraft Education Edition in het curriculum!

Met de lessen bouwen leerlingen cruciale 21e-eeuwse vaardigheden op zoals samenwerking, creatieve probleemoplossing en digitaal burgerschap. De creativiteit van leerlingen wordt gestimuleerd van informatica tot mixed reality, Minecraft Education biedt eindeloze mogelijkheden voor verkenning, verhalen vertellen en digitaal leren.

Minecraft is niet alleen een middel. Het is een leeromgeving die alle raakvlakken heeft voor een potentieel nieuw onderwijs. De kracht ligt in het combineren van de instrumentele vaardigheden met 21-eeuwse vaardigheden. Minecraft Education maakt dit mogelijk.

Programma en informatie

• Waarom Minecraft Education
  • Ervaar de meerwaarde tijdens de eerste bouwuitdaging.
  • U gaat zelf aan de slag onder begeleiding van een gecertificeerde Minecraft trainer. Ervaar en ontdek hoe het werkt en hoe u Minecraft (schoolbreed) in kunt zetten.
  • U gaat naar huis met kant-en-klare lesvoorbeelden en een leuk presentje.
  • Kortom: laat u overtuigen door een complete Minecraft ervaring geïnspireerd op praktijkvoorbeelden van over de hele wereld.
  • Aantal deelnemers:

Maximaal 10, Inclusief lunch, koffie, thee etc.

• Data workshop:

Donderdag 13 februari 2020
    Donderdag 12 maart 2020
    Donderdag 16 april 2020

• Locatie:

Julianastraat 66, Diessen

• Tijd:

Van 8:30 uur tot ca. 16:30 uur

• Kosten:

€  395,- per deelnemer. Nu tijdelijk voor € 295,- per deelnemer.

Overige informatie

• Voor Minecraft Educatie editie is minimaal Windows 10 nodig om te kunnen spelen. Raadpleeg uw netwerkbeheerder of uw school of u aan deze eisen voldoet.
  • Minecraft Education kan ook op iPads gebruikt worden. Leerlingen moeten dan inloggen in Microsoft 365 om aan de slag te gaan met het spel. Minecraft Education is niet beschikbaar op Chromebooks.
  • U hoeft geen laptop of ander device mee naar de training te nemen. Hiervoor wordt gezorgd.
  • De training wordt verzorgd door een Minecraft gecertificeerde ICT adviseur voor Onderwijs.
  • Voor de workshop is geen geldige licentie nodig van Minecraft Educatie editie.

Gamend leren met Minecraft

Doel

Het doel van de training is om leerkrachten handvatten en inspiratie te geven voor het gebruik van Minecraft Education in de klas.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor leerkrachten van groep 3 tot en met groep 8 en ICT'ers die collega’s begeleiden/trainen bij het gebruik van ICT in de les.

Apparaten

Minecraft Educatie editie is geschikt voor Windows 10, iOS en MacOS.

Na de workshop
Minecraft Education:

• Kunt u Minecraft Education direct inzetten in uw les of uw collega’s op weg helpen.
  • Heeft u als leerkracht handvaten en inspiratie meegekregen om zelf aan de slag te gaan met Minecraft in de klas.
  • Weet u hoe werelden kunt maken waarin leerlingen opdrachten kunnen uitvoeren.
  • Heeft u meer informatie gekregen over functieblokken, besturingselementen en instellingen waarmee u specifieke vaardigheden in de individuele leeromgeving kan besturen.
  • Gaat u naar huis met kant-en-klare lesvoorbeelden en weet u lesplannen te vinden die u direct kunt gebruiken.

Inschrijfformulier workshop

Met onderstaand formulier schrijft u zich in voor de workshop "beginnen met Minecraft Education in de klas".
Komt u met een collega, dan graag per persoon één formulier invullen.

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Ongeldige invoer

Vul alstublieft een datum in

Vereist

Vereist