Skip to main content

Microsoft neemt videoplatform Flipgrid over

Lamp Kennisbank
Microsoft neemt videoplatform Flipgrid over

Microsoft neemt videoplatform Flipgrid over

Microsoft heeft het bedrijf Flipgrid overgenomen en direct geïntegreerd in Microsoft Teams in het Office 365 for Education pakket. De overname is onderdeel van Microsofts strategie om zich op de educatieve markt te richten. Het bedrijf biedt hier onder andere het gratis Office 365 Education en Minecraft: Education Edition voor aan.​

Het idee van Flipgrid is eenvoudig: een afgeschermde online educatieve omgeving, waar deelnemers een video kunnen plaatsen van maximaal 5 minuten. Deze video’s maken leerlingen zelf, met hun smartphone, precies zoals ze gewend zijn van verschillende andere apps. In de besloten groep kan een stelling of vraag gesteld worden. Hierop kan iedereen reageren en daarnaast kun je de video’s terug kijken. Door het opnemen van de video’s zo eenvoudig mogelijk te maken is het gebruik heel vriendelijk en kun je er snel mee aan de slag.


Scholen die al gebruik maken van Microsoft Flipgrid en die al een betaald account hebben aangemaakt, kunnen hun geld terug krijgen.


De educatieve dienst blijft onder eigen naam beschikbaar en het bestaande team blijft behouden. Bovendien benadrukt het bedrijf dat de dienst blijft werken op Chromebooks, iPads, iPhones en Android-apparaten, net als op Windows-pc’s.

Hoe gebruik je Flipgrid in Microsoft Teams?