Tel. 013 504 1888 | info@ictvoorschool.nl

Spellen

Active Floor biedt een groot aantal leer- en beweegspellen waarmee je direct aan de slag kunt. Hier vindt je een greep uit de spellen die je kunt spelen met de Active Floor.

Wallball

Wallball is uitermate geschikt voor in de pauzes. Het is een goede manier om fysieke activiteit in het dagelijks leven te brengen.

In dit spel is het de bedoeling dat de bal de muur zo vaak mogelijk raakt zonder dat deze de grond aantikt.

Van dit spel gaat je hart letterlijk en figuurlijk sneller kloppen.

Voor 1-4 spelers tegelijk.

Quiz Ninja

Quiz Ninja is een eenvoudige quiz bestaande uit meerdere rondes. Bij het beantwoorden van vragen in het spel Quiz Ninja is het belangrijk om snel te zijn, maar tegelijkertijd geduldig als een ninja.

Vragen verschijnen en de antwoorden zweven rond op de vloer. De spelers moeten zo snel mogelijk de juiste antwoorden kiezen door hun “ninja-ster” op het antwoord te plaatsen. Als je te langzaam bent, loop je het risico dat je de ninja-ster niet op het juiste antwoord kunt plaatsen voordat de tijd om is. Maar ben je te ongeduldig, dan loop je het gevaar dat je jouw ninjaster op het verkeerde antwoord legt. De juiste en de verkeerde antwoorden worden onthuld wanneer de vooraf ingestelde tijd voorbij is.

Je kunt de oefeningen eenvoudig aanpassen aan de lesstof en leeftijdsgroepen.

Voor 1-4 spelers / teams.

Voetbal

Deze voetbalgame is een goede manier om fysieke activiteit in het dagelijks leven te brengen.

In dit spel strijden twee kinderen of twee teams van kinderen om de meeste doelpunten. Van dit verslavend leuke spel gaat je hart ook letterlijk sneller kloppen!

De grappige geluidseffecten zorgen voor een optimale speelervaring.

Voor 2 spelers / teams.

Deathstone

Maak een uitstapje naar een grot waar vuur, zware rotsblokken en schedels het coole decor vormen voor geheugentraining en samenspel.

De deelnemers wisselen om beurten twee kaarten uit die op het speeloppervlak liggen. Wanneer de afbeeldingen overeenkomen, krijg je een paar. Wanneer het spel voorbij is, wint het team met de meeste paren het spel.

De inhoud van de kaarten kan uit zowel teksten, afbeeldingen als geluiden bestaan.

Het spel kan worden aangepast zodat er 4 tot 32 kaarten zijn.

Piraten Eiland

Pirateneiland is een strategiespel dat lijkt op een mix van Risk en het straatspel Landveroveren.

In onze versie is het een quiz waarbij je in een beperkte hoeveelheid tijd problemen moet oplossen. De deelnemers moeten samenwerken om een territorium voor hun team te veroveren. Het winnende team is het team dat het grootste territorium heeft als de tijd om is.

Het spel heeft verschillende moeilijkheidsgraden die je eenvoudig kunt aanpassen. Maak bijvoorbeeld oefeningen die de woordenschat van kinderen vergroot, of oefeningen waarbij vergelijkingen en andere wiskundige problemen worden opgelost of waar chemische formules worden geoefend, enz. Het spel kan bij alle vakken worden ingezet.

In dit spel trainen de deelnemers hun coöperatieve vaardigheden, kennis en de vaardigheid om het hoofd koel te houden.

Voor 1-4 spelers / teams.

Picture Book

Picture Book is een diavoorstelling van afbeeldingen. Door te vegen springt het beeld naar het volgende beeld. Met Picture Book oefenen kinderen op een uitdagende manier met hardop voorlezen of het vertellen van verhalen.

We hebben al leuke voorbeelden gezien van kinderen uit de midden- of bovenbouw die prentenboeken maken voor de jongste kinderen.

Het Moeras

Het spel ‘Het Moeras’ is een quizspel waarbij twee teams / spelers strijden om als eerste via drijvende boomstammen naar de overkant te komen en de koffer met geld te pakken.

Het Moeras kan op twee verschillende manieren gespeeld worden. 1. Elk team antwoordt om beurten en de deelnemers op elkaar wachten. 2. Het wordt een race tegen elkaar. Ofwel, de twee teams of de twee spelers beantwoorden vragen waarbij goede antwoorden je dichterbij de finish brengen. Als de speler een verkeerd antwoord geeft, zinken de boomstammen en de persoon “valt in het water” en moet opnieuw beginnen. Het doel is om als eerste de overkant te bereiken waar een koffer met geld staat te wachten.

Het moeras is heel geschikt om vaardigheden te automatiseren of in andere opdrachten uit te nodigen tot samenwerken.

Voor 2 spelers / teams.

De Moestuin

De Moestuin is een coördinatiespel waarbij de spelers wortels, tomaten, aardappelen en radijsjes telen. Het spel traint creatief denken en logisch handelen. Door samen te werken, een goede tijdsplanning te maken, regelmatig onderhoud (planten, zaaien, wieden, water geven enz.) wordt de tuin zoals je graag wilt.

Tijdens het uitvoeren van de acties in het spel, staan de spelers op één been. Op deze manier verbeteren ze ook hun balans.

Voor 1-4 spelers.

Air Hockey

Tijd voor nog meer activiteit en beweging? Speel dan Air Hockey.

In deze game strijden twee kinderen om de meeste doelpunten. Aan beide uiteinden van de vloer zijn twee cirkels waarin de beide spelers hun voeten moeten plaatsen. Het is de bedoeling dat de puck aan de overzijde in het doel belandt. Daarvoor kan de puck door de spelers worden weggeschopt of met een stick worden weggeslagen. Aandacht en concentratie, daar draait het om bij Air Hockey.

Je traint op reactievermogen en werkt aan je fysieke gezondheid.

Voor 2 spelers / teams.

Memory

Het oude, vertrouwde Memory. Iedereen kent dit spel wel. Maar speel je Memory op een groot vloeroppervlak dan staat deze nieuwe ervaring garant voor heel veel speelplezier.

In dit spel wisselen de spelers om beurten twee kaarten uit die op het speeloppervlak liggen. Komen de afbeeldingen overeen, dan krijg je een paar. Het team met de meeste paren wint het spel. De kaarten kunnen zowel teksten, afbeeldingen als geluiden bevatten.

Voor 1-4 spelers / teams.

Quadro World

Het spel Quadro-World speelt zich af in een kleurrijke fantasiewereld. Het doel is om in verschillende rondes samen taken op te lossen.

Vragen worden gesteld en meerdere antwoorden zweven rond op de vloer. De deelnemers moeten zo snel mogelijk het juiste antwoord kiezen door erop te springen. Als je te traag bent, loop je het risico om niet op alle juiste antwoorden te springen voordat de tijd om is. De juiste en foute antwoorden worden onthuld wanneer de vooraf ingestelde tijdslimiet bereikt is.

Deze game traint je parate kennis en je coöperatieve en fysieke vaardigheden.

Je kunt de opdrachten eenvoudig zelf samenstellen, zodat ze passen bij de leeftijdsgroep en de lesstof.

Voor 1-4 spelers / teams.

Splatter Space

Splatter Space is een fysiek spel waarbij je je lichaam in beweging moet krijgen om buitenaardse wezens te verpletteren. Het is een goede manier om meer fysieke activiteit in het dagelijks leven te brengen.

Je begint het spel door te kiezen hoeveel spelers meedoen. Dit doe je door voor elke speler een kleur te selecteren. De speler / het team plet vervolgens de aliens van hun gekozen kleur. Er zijn in totaal 6 kleuren / teams. Het winnende team is het team dat de meeste buitenaardse wezens van de gekozen kleur heeft vernietigd.

Voor 6 spelers / teams.

Mep de Vlieg

Mep de Vlieg is zowel een quiz als een geheugenspel.

Het spel begint met het stellen van een vraag in de vorm van een tekst of een afbeelding. Daarna start de klok en verschijnen er verschillende antwoorden op de vloer. Het doel van elke speler is om een weg te banen naar het hoogste aantal juiste antwoorden. De spelers selecteren het juiste antwoord door erop te stappen. Wanneer de tijd om is, worden de juiste en de verkeerde antwoorden onthuld op de vloer.

We raden 1-4 spelers / teams aan.

DJ-Lab

In DJ-Lab leren de spelers om razendsnel geluiden en muziek samen te brengen. Ze leren hoe ze drums en gitaargeluiden kunnen combineren en wat het verschil is tussen rock, pop en klassieke muziek. Bij het creëren van hun eigen tracks komt het aan op samenwerking en creatief denken.

Om de verschillende geluiden te mixen, activeren de spelers de geluiden met hun handen of voeten. Daarna kunnen ze het volume bepalen.

Voor 1-4 spelers.

Gevaar in de Jungle

Gevaar in de Jungle is een quiz waarin twee teams / spelers strijden om als eerste de magische hangbrug over te steken.

Er zijn twee varianten van het spel: een waarbij elk team om de beurt de vragen beantwoordt en op elkaar wacht, en een waarbij het een race is. Of ze nu samen of op zichzelf zijn, de spelers moeten vragen beantwoorden die hen dichter bij de finish brengen, zodat ze de brug kunnen oversteken. Als een speler een verkeerd antwoord geeft, “valt” hij / zij in het water en moet opnieuw beginnen. Het doel is om als eerste vijf goudstukken te verzamelen.

Voor 2 spelers / teams.

De Bloementuin

De Bloementuin is net zoals De Moestuin een coördinatiespel waarbij kinderen verantwoordelijk zijn voor hun eigen tuin. De spelers moeten creatief denken en logisch handelen. Door samen te werken, een goede tijdsplanning te maken, regelmatig onderhoud (planten, zaaien, wieden, water geven enz.) wordt de tuin zoals je graag wilt.

Tijdens het uitvoeren van de acties in het spel, staan de spelers op één been. Op deze manier verbeteren ze ook hun balans.

Voor 1-4 spelers.

Onder Water

In ‘Onder Water’ nemen de spelers een kijkje in de zee waar de schildpadden Turtle-Blue, Turtle-Yellow, Turtle-Pink en Turtle-Purple een groot fest-zee-val houden

‘Onder Water’ lijkt op het quizspel ‘Pirateneiland’, waar de spelers taken moeten oplossen voordat de tijd om is. De spelers moeten samenwerken om dingen voor hun feest te veroveren. Het winnende team (en de schildpad) is degene die de meeste items voor het feest heeft verzameld wanneer de tijd om is. Je kunt je eigen vragen en taken opstellen en op die manier het niveau en de inhoud van het spel bepalen. Het spel kan bij alle vakken worden ingezet.

Voor 1-4 spelers / teams.

Unicorn

In het spel Unicorn draait het om visueel aantrekkelijke figuren zoals kleurige regenbogen en geglazuurde donuts. De deelnemers maken kennis met de eenhoorns Shina, Silly, Fancy en Jolly die uitnodigen tot een fantasierijke training op het gebied van geheugen en samenspel.

De spelers wisselen om beurten twee kaarten uit die op het speeloppervlak liggen. Wanneer de foto’s overeenkomen, hinnikt de eenhoorn enthousiast en krijg je het paar. Wanneer alle kaarten zijn gekoppeld, wint de eenhoorn met de meeste paren het spel. De inhoud van de kaarten kunnen uit zowel teksten, afbeeldingen als geluiden bestaan.

Het spel kan worden aangepast, zodat er tussen de 4 en 32 kaarten zijn.

Awesome Forest

Door het gebruik van verschillende kleuren en geluiden nodigt Magisch Bos je uit om te bewegen en je zintuigen optimaal te gebruiken.

Het spel kan op twee manieren worden ingesteld: een spel waarbij de spelers samenwerken om alle bladeren weg te vegen tot de vloer leeg is. In de andere setting zijn de spelers vrij om te bewegen. De bladeren verschijnen langzaam op de vloer. Vervolgens verspreiden de kinderen de bladeren over de vloer met hun voeten.

Voor meerdere spelers.

Combi Frogs

Combi Frogs is een geheugenspel waarbij samenspel belangrijk is.

Een speler begint een verhaal door op een foto te stappen. De volgende speler bouwt verder aan het verhaal door op een andere foto te staan, maar eerst moet hij / zij herhalen wat de eerste speler zei en op dezelfde foto stappen. De derde speler gaat op dezelfde manier verder. Als je een deel van het verhaal vergeet of op de verkeerde foto staat, ben je uit het spel. De winnaar is de laatste persoon of het team dat op de vloer staat: degene die zich het hele verhaal kon herinneren.

Je kunt alle onderwerpen in dit spel gebruiken om het geheugen te trainen.

Voor 2-4 spelers / teams.

Tv-Lounge

In de Tv-Lounge kun je verschillende YouTube-video’s embedden. Handig en leuk, voor het lesgeven in specifieke thema’s of voor karaoke. Je kunt ook eigen video’s via Active Floor afspelen. Zorg er dan wel voor dat je ze eerst naar YouTube uploadt.

Geen producten in de lijst