• ICT voor School
    Werkplekmanager

Met de ICT voor School Werkplekmanager heeft u als (bovenschoolse) ICT-coördinator een beheerportal in handen om makkelijk een gepersonaliseerde digitale werkomgeving op te zetten voor leerkracht en leerling. Hiermee heeft iedere gebruiker of gebruikersgroep toegang tot alle applicaties en informatie die ze daadwerkelijk nodig hebben. Altijd, overal en op elk apparaat.

De ICT voor School Werkplekmanager geeft u als ICT-coördinator de mogelijkheid om vanuit één omgeving op alle apparaten dezelfde programma’s en apps te laten installeren. Onze werkplekmanager biedt de mogelijkheden om applicaties vanuit de cloud beschikbaar te stellen voor al uw apparaten. Daarnaast is het ook nog steeds mogelijk om ook lokale applicaties te installeren zoals bijvoorbeeld het programma Cito.

Efficiënt, flexibel en tijdbesparend

ICT-coördinatoren moeten (nieuwe) applicaties binnen hun schoolorganisatie configureren, implementeren en doorvoeren. Wanneer dit handmatig wordt gedaan, is dit een tijdrovende taak. Om dit proces te stroomlijnen, zoeken veel scholen naar een oplossing die de efficiëntie van dit proces optimaliseert, risico’s vermindert en fouten uitsluit. Met de ICT voor School Werkplekmanager wordt aan al deze eisen voldaan (en zelfs overtroffen). Deze alles-in-één oplossing kan naadloos worden geïntegreerd binnen uw school of bestuursbureau. De werkplekmanager biedt oneindig veel mogelijkheden om apparaten zonder server toch te kunnen beheren en voorzien van gepersonaliseerde configuraties. De werkplekmanager werkt vanuit het web en op elk platform zoals een tablet, mobiele telefoon, iPad of Chromebook.

Functionaliteiten en mogelijkheden

Met de werkplekmanager kunt u:

• Apps vanuit één omgeving installeren en doorvoeren op alle apparaten
  • Gebruikers toegang geven tot welke printer(s) ze mogen gebruiken
  • Het bureaublad instellen per gebruiker of gebruikersgroep
  • Installeren van lokale applicaties
  • Nieuwe programma-updates klaar zetten en doorvoeren

Overzichtelijke opstartmenu voor eindgebruiker

Wanneer een leerkracht of leerling de computer opstart wordt er een overzichtelijk en eenvoudig te gebruiken omgeving geopend. De omgeving heeft een vertrouwd uiterlijk met pictogrammen en menu-opties zijn direct herkenbaar, ongeacht het apparaat dat de leerkracht of leerling op dat moment toevallig gebruikt. Toepassingspictogrammen worden weergegeven via een aanpasbare webportal waarmee een gebruiker zijn eigen uiterlijk kan creëren. Kortom: de best mogelijke gebruikerservaring voor leerkracht, leerling en ICT-coördinator.