• Onlineklas: Dé online leeromgeving
    in één overzichtelijke portal

Onlineklas is eenvoudig in gebruik, zeer geschikt voor jonge kinderen, heeft een heldere navigatiestructuur en biedt je als leerkracht de mogelijkheid om je leeromgeving in te richten zoals jij dat wilt.

Onlineklas is platform onafhankelijk en werkt op alle tablets, laptops en pc's!
Alles komt samen in Onlineklas.

Vanuit Onlineklas alles opstarten

SINGLE SIGN ON

Dankzij Single Sign On hoef je maar één keer in te loggen voor al je systemen. Onlineklas legt automatisch slimme koppelingen met software en systemen van derden, zoals bijvoorbeeld Entree van Kennisnet, Basispoort of methodische software van educatieve uitgevers. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de bestaande veilige verbindingen, zodat de veiligheid gegarandeerd blijft. Bij alles staat gebruiksgemak voorop.

Je kunt zowel met je Microsoft als Google account inloggen. Kleuters kunnen inloggen met een pictogram en de hogere groepen met een pincode. Dit kan per groep ingesteld worden.

Zelf tegels toevoegen

Je kunt als leerkracht in Onlineklas op elke gewenste plek eigen tegeltjes toevoegen. Deze tegeltjes bevatten links naar informatie die jij belangrijk vindt. Het kan een filmpje zijn, een document, een digitale les of een website. Geordend en toegankelijk voor tablet, iPad, computer of digibord. En je vindt ze op de plek waar jij ze wilt vinden. Daardoor bouw je je eigen leeromgeving op. Naast het kunnen toevoegen van tegeltjes op groepsniveau, biedt Onlineklas portal Plus via een aanvullende dienst de mogelijkheid om op leerlingniveau tegeltjes klaar te zetten en al dan niet te tonen.

Koppeling met Basispoort

Onlineklas heeft een directe koppeling met Basispoort, waardoor de educatieve software van toonaangevende uitgevers, zoals bijvoorbeeld: Malmberg, Zwijsen, ThiemeMeulenhoff en Noordhoff direct kan worden benaderd.

Door in Basispoort Onlineklas als netwerkbeheerder aan te vinken, worden automatisch alle benodigde koppelingen en verbindingen gemaakt. U zet een vinkje en Onlineklas regelt de rest!

Beveiligde verbinding conform het privacy convenant

We hebben in Nederland gelukkig erg strenge regels om de privacy van leerlingen en leerkrachten te waarborgen. De regels zijn opgesteld in een overkoepelend  privacy convenant. Alle verbindingen die Onlineklas gebruikt, worden conform het privacy convenant gemaakt. Heel erg belangrijk voor de veiligheid en betrouwbaarheid van data-uitwisseling tussen verschillende systemen. Maar ook bijvoorbeeld het gebruik van avatars waarborgt de anonimiteit van leerlingen en leerkrachten.

Voordat Onlineklas gebruikt kan worden, moeten IP-adressen worden toegevoegd via de leerkrachtmodule. Zo is het alleen mogelijk om Onlineklas vanaf vooraf ingevoerde locaties te benaderen.

Zoekresultaten worden gefilterd op groeps- of leesniveau

Zoekresultaten in de zoekmachine van Onlineklas kunnen op verschillende manieren gefilterd worden. Zo is er natuurlijk de mogelijkheid om op bestandstype (foto, video of internet) te filteren, maar ook op leesniveau en groepsniveau. Zo worden alleen relevante zoekresultaten getoond. Daarnaast zorgt de zoekfunctie van Onlineklas ervoor dat kinderen niet op verkeerde websites terecht komen. Door de strenge zoekfilter worden er geen onderwerpen getoond die voor volwassenen bestemd zijn. Onlineklas toont alleen kindvriendelijke websites in de zoekresultaten.

Aanvullende diensten voor Onlineklas Portal Plus

De Onlineklas portal is leverbaar als Onlineklas portal Basis en als Onlineklas portal Plus met daarnaast een aantal aanvullende modules (zie hiernaast). Het gepersonaliseerd leren menu is een belangrijke aanvullende dienst van Onlineklas. Naast het op leerlingniveau kunnen toevoegen van tegeltjes bevat het gepersonaliseerd leren menu ook een volwaardig portfolio, waarmee je de ontwikkeling van leerlingen kunt volgen.

Hierdoor wordt starten met Onlineklas helemaal gemakkelijk! We zorgen ervoor dat Onlineklas volledig werkend wordt opgeleverd en indien gewenst, verzorgen we een knoppentraining of technische training op locatie.

De volgende aanvullende diensten kunnen we aanbieden:

• Integratie met Microsoft Office of Google met thuislogin
  • Inrichting Microsoft Office 365 accounts
  • Migratie van content uit de oude portal
  • Basistraining
  • Totaalinrichting Onlineklas, inclusief training op locatie
  • E-learning
  • Gepersonaliseerd leren menu (tegeltjes op leerlingniveau)

Winkeler Prins Junior Encyclopedie

Onlineklas heeft een unieke samenwerking met Winkler Prins. Hierdoor worden ook zoekresultaten uit de Junior encyclopedie getoond. Heel handig voor het maken van bijvoorbeeld werkstukken!

Van Dale

Van Dale Online op school is geïntegreerd in de Onlineklas zoekmachine. Hiermee kunnen leerlingen direct de betekenis van een zoekterm vinden op hun eigen lees- en begripsniveau.

Medewerkersportal

De Onlineklas portal is uitgebreid met een medewerkersportal. Even gebruiksvriendelijk, maar dan met een andere uitstraling.
De medewerkersportal van Onlineklas is een portal voor alle medewerkers binnen de organisatie/het bestuur.
Hierdoor is communicatie mogelijk tussen meerdere scholen op bestuursniveau.

Alle belangrijke informatie is te vinden op één plek die toegankelijk is voor elke medewerker. Verbeter de interne communicatie en bespaar tijd en kosten door snelle kennisdeling.

• In één oogopslag zie je het laatste nieuws.
  • Je kunt kiezen om informatie te delen op schoolniveau of bestuursniveau.
  • Je kunt vanuit de medewerkersportal alle Basispoort gekoppelde software benaderen.
  • Office 365 integratie: je kunt je e-mails openen vanuit de portal.
  • Je eigen agenda wordt getoond op de startpagina.
  • Onderling kunnen documenten gedeeld worden.

Afspraak of demo aanvraag?