Office 365 voor het onderwijs

Ontdek de voordelen van Office 365
voor het primair onderwijs.

Office 365 for education

De office toepassingen van de Office 365 suite zijn altijd up-to-date en kunt u zowel online als offline gebruiken. De voordelen van Office 365 voor het onderwijs zijn eindeloos. Microsoft is voortdurend in ontwikkeling! Door middel van allerlei apps wordt het voor leerkrachten en leerlingen steeds makkelijker om interactieve lessen voor te bereiden en uit te voeren. In Office 365 kunt u natuurlijk de vertrouwde office apps (Word, Powerpoint, Excel) terugvinden. Maar ook een heleboel nieuwe, speciaal op het onderwijs gerichte apps. Wat dacht u van OneNote Class Notebook? Een notitieboek waarin u met uw klas kan samenwerken? Of Forms, waarbij u makkelijk een quiz kan maken die elke leerling op elk apparaat kan maken! Voor leerkrachten en leerlingen wordt het de nieuwe startpagina van waaruit ze naar andere website en webapps gaan navigeren!

De voordelen van Office 365 in het onderwijs

• Samen (tegelijk) in documenten werken.
  • Communiceren met elkaar en met uw leerlingen.
  • Alles bij de hand! Office, documenten en apps.
  • Mooi vormgegeven apps voor gebruik in de klas.
  • Klaar voor de toekomst: Werken en leren in de Cloud
  • Vanaf ieder apparaat op elke locatie.
  • Cloudcontracten van Microsoft voldoen aan privacy wetgeving.
  • Papierloos vergaderen met Onenote.
  • Maak lessen interactief en werk aan de 21st century skills met
  • Onenote Class Notebook!

Microsoft Classroom

Een plek waar u als leerkracht groepen kan beheren, Offi ce applicaties kan gebruiken en makkelijk kan samenwerken met leerlingen! Een OneNote Class notebook wordt per groep automatisch aangemaakt. Door single sign- on wordt het de leerlingen steeds makkelijker gemaakt om via Offi ce 365 te werken in andere (web)apps. Voor leerkrachten en leerlingen wordt het de nieuwe startpagina van waaruit ze naar andere websites en webapps navigeren.

Interessante Office 365 apps

Een aantal van de apps en tools die in Office 365 voor educatie beschikbaar zijn:

Sharepoint: Opslaan, organiseren, bewerken en delen van bestanden in de Cloud!

Agenda

Agenda: Een gezamenlijke agenda met het hele team. Deel vergaderingen en afspraken. Kom nooit meer te laat!

Forms

Forms: Maak makkelijk een mooi vormgegeven quiz of toets die op elk apparaat gemaakt kan worden!

Sway

Sway: Snel en makkelijk presentaties maken. Gebruik Sway in de les of laat de leerlingen een presentatie maken!

Microsoft OneNote

OneNote: Digitale notitieblokken voor persoonlijk gebruik of samenwerken met klassen en teams!

Microsoft PowerPoint

Office mix: Een gratis add-in voor Powerpoint met alles wat u nodig heeft om lessen te ontwikkelen, interactief te maken en te delen! Maak een paar dia's en Office Mix maakt er een leuke, voor de leerlingen aantrekkelijke les van!

Microsoft Classroom

Microsoft Classroom: Een plek waar u als leerkracht groepen kan beheren, office applicaties kan gebruiken en makkelijk kan samenwerken met leerlingen! Een OneNote Class notebook wordt per groep automatisch aangemaakt. Door single sign- on wordt het de leerlingen steeds makkelijker gemaakt om via Office 365 te werken in andere (web)apps!

Minecraft Education

Minecraft Education Edition: Minecraft zet de gebruikers aan tot samenwerken, planning, communicatie en creativiteit. MinecraftEdu is een versie van Minecraft waarin de leerkracht controle heeft over zijn leerlingen en daarmee sturing kan geven aan de les.