Active Floor

Interactief leren door middel van
beweging en games

Spelend leren is leuk!

Met Active Floor wordt spelen en leren op een leuke en onderhoudende manier geïntegreerd in het basisonderwijs voor kinderen van alle leeftijden. Spelend leren is leuk! Door te werken met lichaamsbeweging en het spelen van games zal de aandacht worden gestimuleerd, met behoud van focus op het leren. Tegelijkertijd bevordert het interdisciplinair onderwijs met een focus op samenwerking.

Actieve Floor biedt mogelijkheden voor ...
  • het creëren van grotere motivatie bij kinderen
  • gedifferentieerd lesgeven
  • het vrijmaken van tijd voor andere activiteiten

Het is een kans om IT te integreren, spelen en leren in het dagelijks leven op een natuurlijke manier - zonder afbreuk te doen aan de focus op leren.
Active Floor is een Deens product. ICT voor school is de enige dealer in Nederland en België. Wij leveren de Active Floor in de Nederlandstalige variant.

Hoofdmenu

Piraten quiz: landverovertje

Tafelspringen

Ik ga op vakantie en ik neem mee

Bloementuin: laat bloemen groeien

Zoek de verschillen

Jungle game: verkeersquiz

Letterslang

Memory game rekenen

Ninja reken game

Bee-Bot game

Bee-Bot topo game

Airhockey

Voetbal

Tv studio: lekker dansen

Games voor iedere groep

Beweging en spelen is de essentie van het Active Floor systeem, omdat dit de aandacht van de leerlingen vangt. De leerlingen worden uitgedaagd op het gebied van het geheugen, creativiteit en kennis. We hebben een aantal spel templates waar het mogelijk is om (via de website van Active Floor) uw eigen inhoud te uploaden. Daarmee maakt u uw eigen games! Zo is het mogelijk om je eigen memory spel met namen en gezichten van de leerlingen van de klas te creëren of met de thema woorden en plaatjes die op dat moment relevant zijn! Het is ook mogelijk dat de leerlingen hun eigen games maken! Zo zijn de leerlingen actief bezig met herhaling en overdracht van de geleerde kennis. De spelsjablonen zijn onderverdeeld in activiteit spelletjes, oefeningen en quiz games.

Active games

De actieve spelletjes dienen puur als entertainment of gericht op het bevorderen van lichaamsbeweging. Denk daarbij aan een voetbalwedstrijd waarin een spel wordt gespeeld voor fictief 90 minuten. Of de Flower Garden, waarbij het doel is om je eigen tuin te laten groeien, kijk naar de bloemen en voorkomen dat er te veel onkruid groeit.

Oefening games

De oefenspelletjes bestaan uit teamgames. Wat hebben ze gemeen? De leerlingen zoeken bij deze opdrachten naar een antwoord of een oplossing waarbij een actieve en fysieke inbreng van de deelnemers vereist wordt. Voorbeelden van games in deze categorie zijn: Quiz Ninja, waar je geduldig, snel en nauwkeurig je opdracht moet oplossen en de Combination Lake waarbij je moet springen tussen de waterlelies.

Quizgames

De quizspellen zijn gebaseerd op vraag en antwoord. Alle spellen zijn gebaseerd op een aantal vragen met drie mogelijke antwoorden. Voorbeelden van games zijn: de Pirate eiland, waar je strategisch moet vechten om het meeste land te veroveren en het Gevaar in de Jungle spel, waar het doel is om als eerste de hangbrug over te steken om te winnen.

Mediagalerij Active Floor

Active Floor Nederland 1
Leer rekenen als een Ninja.
Active Floor Nederland 2
Sommen zijn door leerkracht eenvoudig aan te passen.
Active Floor Nederland 3
Leuke piraten game voor iedere leeftijd.
Active Floor Nederland 4
Kinderen in actie tijdens het Piraten spel. Welk dier leeft hier?
Active Floor Nederland 6
Lekker voetballen!
Active Floor Nederland 5
Ervaring van Basisschool De Doelakkers uit Hilvarenbeek over de Active Floor [VIDEO].

Licentie

De software is voorzien van een unieke licentie om ervoor te zorgen dat alleen uw gebruikers de installatie en de games kunnen gebruiken.

Updates

De software wordt regelmatig bijgewerkt met verbeteringen en nieuwe spel sjablonen.

Game bibliotheek

De software beschikt ook over een spel bibliotheek, waar regelmatig game content gericht op verschillende leeftijdsgroepen gepubliceerd wordt, gebaseerd op leerdoelen en thema's.
ICT voor school is de enige dealer in Nederland.
Wilt u meer weten over het Active Floor Systeem?
Meer informatie vindt u ook op de website van Active Floor.