Tel. 013 504 1888 | info@ictvoorschool.nl

Bewegen is gezond
Betere concentratie
Betere schoolprestaties

Betere schoolprestaties door spelenderwijs te leren

Het is bewezen dat kinderen die spelenderwijs leren, de stof veel sneller opnemen. Bewegend leren is dé favoriete leermethode van kinderen. Laat daarom bewegend leren onderdeel zijn van je lesprogramma. Diverse basisscholen en kinderopvangcentra werken al met Active Floor en bevorderen zo de educatieve, sociale en motorische ontwikkeling van kinderen.

Plezier voor iedereen

Door bewegend leren toe te passen in de klas maakt het voor leerlingen leuker om de lesstof op te nemen. Of het nu gaat om een break tussen de lessen door of bij de naschoolse opvang, iedereen heeft meer plezier met Active Floor.

Educatieve games
met eigen content

De echte kracht van de Active Floor zit ‘m in de educatieve beweeg- en leergames. Alle spellen zijn door de leerkracht aan te passen op niveau, groep, onderwerp of vakgebied zoals: rekenen, wiskunde, taal, wereldoriëntatie, muziek, verkeer en Engelse les. Voor ieder schoolvak is er zelf een interactief spel te maken. 

Samenwerken, creativiteit, begrip en motorische ontwikkeling zijn voorbeelden van leerdoelen die aan de basis staan van alle spellen van Active Floor. Zo zorgen we ervoor dat kinderen het niet alleen ontzettend leuk vinden, maar ook nog groeien in hun ontwikkeling.

Interactieve Spellen

Active Floor biedt een groot aantal leer- en beweegspellen waarmee je direct aan de slag kunt. Leraren en leerlingen kunnen ook eenvoudig zelf spellen maken door eigen inhoud te uploaden in een van de sjablonen. Dit kan heel makkelijk via het webbased portaal.

Door het toevoegen van eigen vragen, afbeeldingen en geluiden stem je de inhoud af op jouw leerdoelen en het niveau van de kinderen. Door kinderen zelf een spel te laten ontwikkelen, herhalen ze hun opgedane kennis waardoor ze de stof beter onthouden.

 • Picture book

  Picture book

  Picture Book is een diavoorstelling van afbeeldingen. Door te vegen springt het beeld naar het volgende beeld. Met Picture Book oefenen kinderen op een uitdagende manier met hardop voorlezen of het vertellen van verhalen.
 • Quadro-World

  Quadro-World

  Het spel Quadro-World speelt zich af in een kleurrijke fantasiewereld. Het doel is om in verschillende rondes samen taken op te lossen. Vragen worden gesteld en meerdere antwoorden zweven rond op de vloer. De deelnemers moeten zo snel mogelijk het juiste antwoord kiezen door erop te springen.
 • Tv-lounge

  Tv-lounge

  In de Tv-Lounge kun je verschillende YouTube-video’s embedden. Handig en leuk, voor het lesgeven in specifieke thema’s of voor karaoke. Je kunt ook eigen video’s via Active Floor afspelen. Zorg er dan wel voor dat je ze eerst naar YouTube upload.
 • Piraten Eiland

  Piraten Eiland

  Pirateneiland is een strategiespel dat lijkt op een mix van Risk en het straatspel Landverovertje. Maak oefeningen die de woordenschat van kinderen vergroot, of oefeningen waarbij vergelijkingen en andere wiskundige problemen worden opgelost. Het spel kan bij alle vakken worden ingezet.
 • Memory

  Memory

  Het oude, vertrouwde Memory. In dit spel wisselen de spelers om beurten twee kaarten uit die op het speeloppervlak liggen. Komen de afbeeldingen overeen, dan krijg je een paar. Het team met de meeste paren wint het spel. De inhoud van de kaarten kunnen zowel teksten als afbeeldingen bevatten.
 • De Bloementuin

  De Bloementuin

  De Bloementuin is een coördinatiespel waarbij kinderen verantwoordelijk zijn voor hun eigen tuin. Door samen te werken, een goede tijdsplanning te maken, regelmatig onderhoud (planten, zaaien, wieden, water geven enz.) wordt de tuin goed onderhouden. Tijdens het uitvoeren van de acties in het spel, staan de spelers op één been. Op deze manier verbeteren ze ook hun balans.
 • DeathStone

  DeathStone

  Maak een uitstapje naar een grot waar vuur, zware rotsblokken en schedels het coole decor vormen voor geheugentraining en samenspel. De deelnemers wisselen om beurten twee kaarten uit die op het speeloppervlak liggen. Wanneer de afbeeldingen overeenkomen, krijg je een paar. De inhoud van de kaarten kan uit zowel teksten, afbeeldingen als geluiden bestaan.
 • Het Moeras

  Het Moeras

  Het spel moeras traint het geheugen en de samenwerkingsvaardigheden. Het Moeras’ is een quizspel waarbij twee teams / spelers strijden om als eerste via drijvende boomstammen naar de overkant te komen en de koffer met geld te pakken. Het Moeras kan op twee verschillende manieren gespeeld worden.
 • Magisch Bos

  Magisch Bos

  Door het gebruik van verschillende kleuren en geluiden nodigt Magisch Bos je uit om te bewegen en je zintuigen optimaal te gebruiken. Het spel kan op twee manieren worden ingesteld: een spel waarbij de spelers samenwerken om alle bladeren weg te vegen tot de vloer leeg is. In de andere setting zijn de spelers vrij om te bewegen.
 • Splatter Space

  Splatter Space

  Splatter Space is een fysiek spel waarbij je je lichaam in beweging moet krijgen om buitenaardse wezens te verpletteren. Het is een goede manier om meer fysieke activiteit in het dagelijks leven te brengen. De speler / het team plet de aliens van hun gekozen kleur. Het winnende team is degene die de meeste buitenaardse wezens van hun gekozen kleur heeft vernietigd. Voor 6 spelers / teams.
 • Air Hockey

  Air Hockey

  In deze game strijden twee personen of teams om de meeste ‘doelpunten’. Aan beide uiteinden van de vloer zijn twee cirkels die de spelers om beurten gebruiken om de puck te laten bewegen.Aandacht en concentratie, daar draait het om bij Air Hockey. Je traint op reactievermogen en werkt aan je fysieke gezondheid. Voor 2 spelers / teams.
 • Onder Water

  Onder Water

  Onder Water is een quizspel waarbij de spelers moeten samenwerken om dingen voor hun feest te veroveren. Het winnende team (en de schildpad) is degene die de meeste items voor het feest heeft verzameld wanneer de tijd om is. Je kunt je eigen vragen en taken opstellen en op die manier het niveau en de inhoud van het spel bepalen. Het spel kan bij alle vakken worden ingezet.
 • Wallball

  Wallball

  Wallball is uitermate geschikt voor in de pauzes. Het is een goede manier om fysieke activiteit in het dagelijks leven te brengen. In dit spel is het de bedoeling dat de bal de muur zo vaak mogelijk raakt zonder dat deze de grond aantikt. Van dit spel gaat je hart letterlijk en figuurlijk sneller kloppen. Voor 1-4 spelers tegelijk.
 • Quiz-Ninja

  Quiz-Ninja

  Quiz Ninja is een quiz bestaande uit meerdere rondes. Vragen verschijnen en de antwoorden zweven rond op de vloer. De spelers moeten zo snel mogelijk de juiste antwoorden kiezen door hun “ninjaster” op het antwoord te plaatsen. De juiste en de verkeerde antwoorden worden onthuld wanneer de vooraf ingestelde tijd voorbij is.
 • Combi Frogs

  Combi Frogs

  Combi Frogs is een geheugenspel waarbij samenspel belangrijk is. Een speler begint een verhaal door op een foto te stappen. De volgende speler bouwt verder aan het verhaal door op een andere foto te staan, maar eerst moet hij / zij herhalen wat de eerste speler zei en op dezelfde foto stappen. De winnaar is de laatste persoon of het team die zich het hele verhaal kon herinneren.
 • Mep de Vlieg

  Mep de Vlieg

  Mep de Vlieg is zowel een quiz als een geheugenspel. Het spel begint met het stellen van een vraag in de vorm van een tekst of een afbeelding. Daarna start de klok en verschijnen er verschillende antwoorden op de vloer. De spelers selecteren het juiste antwoord door erop te stappen. Wanneer de tijd om is, worden de juiste en de verkeerde antwoorden onthuld op de vloer.
 • De Moestuin

  De Moestuin

  De Moestuin is een coördinatiespel waarbij de spelers wortels, tomaten, aardappelen en radijsjes telen. Het spel traint creatief denken en logisch handelen. Tijdens het uitvoeren van de acties in het spel, staan de spelers op één been. Op deze manier verbeteren ze ook hun balans. Voor 1-4 spelers.
 • Dj-lab

  Dj-lab

  In DJ-Lab leren de spelers om razendsnel geluiden en muziek samen te brengen. Ze leren hoe ze drums en gitaargeluiden kunnen combineren en wat het verschil is tussen rock, pop en klassieke muziek. Bij het creëren van hun eigen tracks komt het aan op samenwerking en creatief denken.
 • Unicorn

  Unicorn

  In het spel Unicorn draait het om visueel aantrekkelijke figuren zoals kleurige regenbogen en geglazuurde donuts. De deelnemers maken kennis met de eenhoorns Shina, Silly, Fancy en Jolly die uitnodigen tot een fantasierijke training op het gebied van geheugen en samenspel. De inhoud van de kaarten kunnen uit zowel teksten, afbeeldingen als geluiden bestaan. Het spel kan worden aangepast, zodat er tussen de 4 en 32 kaarten zijn.
 • Voetbal

  Voetbal

  Deze voetbalgame is een goede manier om fysieke activiteit in het dagelijks leven te brengen. In dit spel strijden twee teams of mensen om de meeste doelpunten. Van dit verslavend leuke spel gaat je hart ook letterlijk sneller kloppen! De grappige geluidseffecten zorgen voor een optimale speelervaring. Voor 2 spelers / teams.
 • Gevaar in de Jungle

  Gevaar in de Jungle

  Gevaar in de Jungle is een quiz waarin twee teams / spelers strijden om als eerste de magische hangbrug over te steken. Of ze nu samen of op zichzelf zijn, de spelers moeten vragen beantwoorden die hen dichter bij de finish brengen, zodat ze de brug kunnen oversteken. Als een speler een verkeerd antwoord geeft, “valt” hij / zij in het water en moet opnieuw beginnen.

  3 redenen om een Active Floor aan te schaffen

  Bewegen is gezond

  • Bewegen & ontwikkelen in één activiteit
  • Beweging zorgt voor de aanmaak van neuronen waardoor nieuwe informatie makkelijker wordt opgeslagen

  Meer plezier op school

  • Ieder kind kan op eigen tempo deelnemen
  • Leuker voor leerlingen en docenten

  Betere schoolprestaties

  • Door bewegen en leren af te wisselen kunnen leerlingen beter concentreren
  • Door samen te spelen oefenen kinderen belangrijke vaardigheden. Naast een hoop plezier, versterken ze hun motorische, sociale en cognitieve vaardigheden.

  Mobiele uitvoering

  Voor scholen of schoolbesturen die de Active Floor op meerdere plaatsen willen inzetten hebben we naast de vaste opstelling ook een uniek mobiel systeem ontwikkeld. Door de handige verrijdbare kast met stevige wielen kan het systeem eenvoudig naar verschillende ruimtes binnen of buiten school worden verplaatst. Hierdoor kan iedere groep binnen school gebruik maken van de Active Floor. 

  Prijzen

  Wanneer je een Active Floor koopt, betaal je eenmalig voor het eigendom van de apparatuur. Daarnaast sluit je een 3-jarig abonnement af voor de technische ondersteuning en software updates. Het support- en softwarepakket zorgt ervoor dat de Active Floor optimaal werkt en blijft werken.

  Verhuur ook mogelijk

  De Active Floor is ook te huur. Ideaal om kennis te maken met bewegend leren en om in te zetten tijdens themaweken of studiedagen.

  Wilt u meer weten over de Active Floor?

  Bel ons op 013 504 1888
  of mail ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

  Vraag een demo aan