Tel. 013 504 1888 | info@ictvoorschool.nl
Home / Actueel / ICT voor School werkt samen met Pabo studenten!

ICT voor School werkt samen met Pabo studenten!

Voor het inspiratieprogramma gaan wij samenwerken met de Fontys Tilburg. De studenten gaan ons helpen met het beantwoorden van verschillende vragen die de leerkrachten stellen aan het inspiratieprogramma.

ICT voor School is trots op de samenwerking met Fontys Tilburg. Afgelopen donderdag (23 mei 2019) zijn we begonnen met het ontwerpen van lesplannen. Het was een groot succes. Op donderdag 20 juni zullen de studenten de lesplannen verder afwerken en kunnen de docenten beginnen met het uitvoeren van de eerste lessen die dankzij het inspiratieprogramma en natuurlijk de studenten zijn ontwikkeld.

Wat is het inspiratieprogramma?

​Leerkrachten krijgen de mogelijkheid om vragen te stellen via een eenvoudige online portal die te maken hebben met ICT in de breedste zin van het woord. We beantwoorden de vraag en maken daarvoor een stappenplan wat de leerkracht kan gebruiken in de les. Alle stappenplannen worden online gezet, zodat andere leerkrachten meteen kunnen beginnen. Zo worden er geen dubbele vragen gesteld en kunnen wij nieuwe vragen sneller beantwoorden.

Wil je meer weten over het inspiratieprogramma? bekijk het blogbericht van het inspiratieprogramma op onze website. www.ictvoorschool.nl/actueel/leerkrachten-besparen-tijd-met-het-inspiratieprogramma

Wat gaat Fontys Tilburg doen?

De leerkrachten hebben hun eerste vragen al ingediend. De Pabo studenten gaan deze vragen nu beantwoorden met behulp van het design denken model. Zie hieronder.

Na het filteren van de vragen gaan de Pabostudenten het stappenplan aan de leerkrachten presenteren, dit kan gedaan worden op verschillende manieren. Zodra de leerkracht het stappenplan heeft goedgekeurd wordt deze gepubliceerd en kan het plan worden toegepast in de les. 

Heeft u interesse gekregen in het inspiratieprogramma na het lezen van dit blogbericht? Bezoek onze website voor meer informatie over het inspiratieprogramma en schrijf je meteen in. www.ictvoorschool.nl/inspiratieprogramma

Geen producten in de lijst